Annonce
Mad
7. februar 2022

Kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

Du kan bruge alle dele af en parteret kylling eller vælge netop de udskæringer, du foretrækker, f.eks. kyllingeoverlår. Her får du opskriften på kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter
Af: Christian Bitz
kylling

Food-styling: Marie Melchior, Foto: Line Falck

Du kan bruge alle dele af en parteret kylling eller vælge netop de udskæringer, du foretrækker, f.eks. kyllingeoverlår. Her får du opskriften på kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter
0 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g kyllingeoverlår
  • 400 g kyllingeunderlår
  • 2 spsk. olivenolie
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 3 kviste rosmarin
  • flagesalt og friskkværnet peber
  • 3 fed hvidløg

OVNBAGTE RODFRUGTER

  • 500 g rødbeder
  • 500 g jordskokker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 bundt estragon
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 1 usprøjtet citroN
Annonce

Opskrift - sådan laver du kylling med rosmarin og ovnbagte rodfrugter

1. Ovnbagte rodfrugter: Tænd ovnen på 200°. Skræl rødbeder og jordskokker. Skær rødbederne i grove stave, og halvér jordskokkerne. Fordel rodfrugterne i en bradepande, og dryp med olie. Skyl og hak estragon. Krydr rodfrugterne med estragon, salt og peber, og bag dem i ovnen i 40-45 minutter.

2. Kylling: Fordel kyllingestykkerne i en bradepande, og dryp med olie. Riv citronskallen fint. Nip rosmarinen, og hak den groft. Krydr kyllingestykkerne med salt, peber, citronskal og rosmarin. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel hvidløgsskiverne over kyllingestykkerne, og steg kødet i ovnen sammen med rodfrugterne i 30 minutter, til skindet er sprødt og gyldent.

3. Servering: Skyl citronen, og skær den i både. Pres citronsaft over kyllingestykkerne, og servér med de bagte rodfrugter og evt. frisk rosmarin.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.