Mad

Kylling med lun squash og kartoffelsalat

af Louisa Lorang 12. april 2012
Foto: Anders Schønnemann
Ugens onsdagsopskrift er kylling med lun squash og kartoffelsalat. Få opskriften her

½ kylling (eller 3-4 hele lår)1 spsk. smør1 spsk. olivenoliesalt

ENDVIDERE:500 g små kartoflersalt1 tsk. revet skal af økocitronsaft af 1 citron1 fed hvidløg, presset1 spsk. flydende honning3 spsk. olivenolie1 squash2 håndfulde bredbladetpersille, finthakketsalt og peber

TILBEHØR:evt. salat

Del kyllingen i 4-6 stykker, og læg dem på en rist. Kom smør, olie og salt på dem, og steg dem i en 200° varm ovn i ca. 40 minutter, eller til de er gyldne og gennemstegte.Skrub imens kartoflerne, og kog dem møre.Rør citronskal, citronsaft, hvidløg, honning og olivenolie sammen. Skær squashen i super tynde, aflange skiver, gerne på mandolinjern eller med tyndskræller. Kom den i dressingen sammen med persillen. Dræn vandet fra kartoflerne; lad dem dampe lidt af, og skær dem evt. i mindre stykker. Vend dem med squash og dressing, og smag det hele til med salt og peber.Servér straks ristet kylling og lun kartoffelsalat. Giv evt. grøn salat til.Opskriften er til 2 personer

TIP: Kartoffelsalaten kan spises både lun og kold.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER