krydret chokoladekage
Mad

Krydret chokoladekage

10. februar 2023
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Lars Ranek
Den lækre chokoladekage har en lun, krydret smag. Er du ikke så pjattet med krydderier, kan du bare udelade dem, og så har du en dejlig chokoladekage.
10 personer

Chokoladekage

  • 200 g mørk chokolade (70 % kakao)
  • 200 g smør
  • 300 g farin
  • 2 store æg
  • ½ stang vanilje
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 3 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 150 g hvedemel
  • ½ dl kogende vand

Chokoladeglasur

  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • lidt kogende vand

Sådan laver du krydret chokoladekage

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.

  2. Tilsæt smørret i mindre stykker, og rør det godt sammen, til du har en ensartet, flydende masse.

  3. Pisk farin og æg godt sammen, og rør chokolade-smør-blandingen i.

  4. Sigt alle krydderierne sammen med melet, og vend det i dejen. Justér med vandet, til du har en let tyk dej.

  5. Hæld dejen i en smurt 1-liters brødbageform. Bag kagen i 30-40 minutter i en 175° forvarmet ovn.

  6. Vend kagen ud, og lad den køle af på en rist.

  7. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Hæld glasuren over kagen, og pynt med guldglimmer.

  8. Opbevar kagen i formen på køl.

Læs også