Kokosmuffins med citrontopping
Foto: Anders Schønnemann
Kokosmuffins med citrontopping - opskrift:
(10 stk. i alm. størrelse/16 små muffins)
100 g blødt smør
160 g rørsukker
2 store æg (L) eller 3 små
90 g sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
150 g kokosmel
1 spsk. citronsaft
TOPPING:
100 g blødt smør
ca. 150 g sigtet flormelis
fintrevet skal af 1½ økocitron
ca. 2 tsk citronsaft
kokosmel til drys
silikone-muffinforme
Sådan laver du kokosmuffins med citrontopping:
Pisk det bløde smør med sukkeret, til det er helt lyst. Pisk æggene i, ét ad gangen. Bland mel og bagepulver, og sigt det i. Vend kokosmel og citronsaft i til sidst. Smør formene let med lidt olie, og kom dejen i lige til kanten. Brug silikoneforme eller fast muffinform. Varm ovnen op til 200°, og bag kagerne på næstnederste rille i 20-25 minutter (små forme i 16 minutter). Tryk forsigtigt på dem, de skal lige føles faste. Lad dem køle af i formene. Tryk dem evt. ud bagefter. Opbevar dem i kagedåse. Kan også fryses uden pynt.
Pisk smør, citronskal og flormelis sammen med citronsaft, så konsistens og smag er tilpas. Smør blandingen på kagerne, eller brug en sprøjtepose (kræver lidt mere topping). Drys med kokosmel.