Kammuslinger med sprød skorpe
Mad

Kammuslinger med sprød skorpe

7. august 2009
af Claus Christensen
Tid: 15 min.16-20 kammuslingerFriskrevet brødkrummeOlie til stegning1 bdt persilleSauce tatare:200 g god mayonnaiseSalt og peberCitronsaftDijonsennep3

Tid: 15 min.
16-20 kammuslinger
Friskrevet brødkrumme
Olie til stegning
1 bdt persille

Sauce tatare:
200 g god mayonnaise
Salt og peber
Citronsaft
Dijonsennep
3-4 purerede hårdkogte æggeblommer
1 bdt purløg

Panér kammuslingerne i friskrevet brødkrumme og steg dem gyldne og sprøde i hed olie på panden - de skal nærmest frituresteges og må gerne være en anelse rå i midten - ellers bliver de hårde. Lad dem dryppe af på en serviet.
Frituresteg derefter persillekvistene i den hede olie, til de er knasende sprøde.
Smag mayonnaisen til med salt og peber, citronsaft og en lille smule dijonsennep, tilsæt pureret æggeblomme og friskhakket purløg.
Servér kammuslingerne med den friterede persille og spis dem gerne som fingermad, der dyppes i tatar-saucen.

Læs også