Mad
10. februar 2022

Jordskokkesuppe med æblevinaigrette

Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med æblevinaigrette. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/659e4c56dea04729a254e6d101d19626.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens mandagsopskrift er jordskokkesuppe med æblevinaigrette. Få opskriften her
2 personer

Jordskokkesuppe

  • 400 g jordskokker
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • lidt olie til stegning
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 lille bundt timian
  • lidt kødsnor
  • ½ liter sødmælk
  • salt og hvid peber
  • 2 tsk. flydende honning
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 3-4 spsk. god olivenolie, f.eks. Monello
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • ½ æble i små terninger
  • 1 håndfuld dild, hakket

TILBEHØR

  • groft brød
Annonce

Skrub eller skræl jordskokkerne, og skær dem i terninger. Sautér jordskokker, løg og hvidløg i lidt olie i en varm stor gryde. De må gerne sautere i 6-8 minutter, men uden at de tager farve. Hæld vin på, og lad den reducere til ca. halvdelen. Tilsæt vand, bind lidt snor om timianen, kom den i gryden, og lad suppen koge under låg i 20-25 minutter, eller til grøntsagerne er helt møre. Tjek undervejs, om de mangler lidt væde.
Tag timianen op, tilsæt mælk, og kog suppen op. Blend suppen med en stavblender, og smag den til med salt og hvid peber.
Rør imens honning, eddike og olie sammen. Tilsæt løg, æble og dild.
Anret suppen i store, varme, dybe tallerkener, og top med æblevinaigrette.
Giv groft brød til.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.