Ingefærrisotto med citronlaks
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Husk!
Fisk skal opbevares ved 2 grader. Hvis du får leveret, skal fisken tilberedes senest dagen efter levering, eller fryses ned til den skal bruges.
600 g laksefilet uden skind
1 citron
9 dl hønsebouillon fra tern
2 fed hvidløg
40 g frisk ingefærrod
2 tsk gurkemeje
2 spsk rapsolie
2 skalotteløg
400 g risotto ris
salt og friskmalet peber efter smag
4 tsk sesamfrø
Sådan gør du:
Tilberedningstid: ca. 40 min. (men arbejdstiden er kort!)
1. Bring bouillonen i kog i en gryde og tilsæt bouillonen følgende: presset hvidløg, reven ingefær og gurkemeje. Rør godt sammen.
2. Hak skalotteløget fint. Varm olien i en tykbundet gryde og steg løg ved mellemvarme i et minut. Tilsæt risene under omrøring. Tilsæt 4 dl bouillon og lad risene koge i 2 minutter under konstant omrøring. Tilsæt endnu 3 dl bouillon og kog videre under konstant omrøring 2 minutter til. Tilsæt resten af bouillonen og lad risene simre under låg ved svag varme i ca. 13 minutter.
3. Skær laksen i tern på ca. 2½ cm. Pres 2 spsk citronsaft over laksen, drys med lidt salt og peber og stil til side.
4. Rør i risene og justér smagen med salt og peber. Læg laksen ovenpå risottoen, som dampes videre under låg i ca. 6 minutter eller til fisken er færdig.
5. Rist imens sesamfrø på en tør pande. Anret portionsvis og drys med sesamfrø.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 3076 KJ (735Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 609 146 20
Kulhydrat 1443 345 47
Fedt 1024 245 33
Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.