https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/13/smorebroed/smor5-612x325.jpg
Mad

Ida Davidsen: Røget kartoffelmad

25. marts 2013
af Ida Davidsen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Kartoffelmadden er en dansk frokostklassiker, og her pepper Ida Davidsen den op med en "røget" detalje

Røget kartoffelmad

Ingredienser
Rugbrød
Smør
Kartofler
Kyllingelevere
Mel, salt, peber
Løg
Karry
Persille

LÆS MERE: Et stykke med Dirch? Få 21 fantastiske Ida Davidsen opskrifter på hendes klassiske smørrebrød

Fremgangsmåde
Til at røge kartofler skal du bruge en røgekasse, der fås i bl.a. jagt- og fiskeudstyrsforretninger.

Kartofler i medium størrelse koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt og røges
herefter i ca. 2 timer.

Vend leverne i mel, drys med salt og peber og steg dem møre i smør på panden. Skiv løget og steg det blødt med karry.

Anret kartoffelskiver på smurt rugbrød, læg lune kyllingelevere ovenpå med bløde karrystegte løg og et drys persille øverst.

LÆS MERE: Røgede varer er en dansk specialitet, og en af de bedste er en lækker Bornholmsk røget sild, og den kan du få en opskrift på her

Læs også