
Mad
Ida Davidsen: Røget kartoffelmad
25. marts 2013af Ida Davidsen
foto: Bjørn Jakobsen
Opskrift: Kartoffelmadden er en dansk frokostklassiker, og her pepper Ida Davidsen den op med en "røget" detalje
Røget kartoffelmad
Ingredienser
Rugbrød
Smør
Kartofler
Kyllingelevere
Mel, salt, peber
Løg
Karry
Persille
LÆS MERE: Et stykke med Dirch? Få 21 fantastiske Ida Davidsen opskrifter på hendes klassiske smørrebrød
Fremgangsmåde
Til at røge kartofler skal du bruge en røgekasse, der fås i bl.a. jagt- og fiskeudstyrsforretninger.
Kartofler i medium størrelse koges næsten møre i vand med tre gange så meget salt som normalt og røges
herefter i ca. 2 timer.
Vend leverne i mel, drys med salt og peber og steg dem møre i smør på panden. Skiv løget og steg det blødt med karry.
Anret kartoffelskiver på smurt rugbrød, læg lune kyllingelevere ovenpå med bløde karrystegte løg og et drys persille øverst.