https://imgix.femina.dk/media/97f63994968f4cc5a4d445f3e1aad556.jpg
Mad

Hyldeblomst-marmelade

6. juni 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
Marmeladen serveres til f.eks. ost, men er også fin sammen med pandekager og vaniljeis.

Marmeladen serveres til f.eks. ost, men er også fin sammen med pandekager og vaniljeis.

Her bruges kvaset fra hyldeblomstskærmene, så du laver marmeladen sammen med saften.

Ingredienser

Kvaset fra hyldeblomst-
saften (ca. 300 g)
½ økologisk vaniljestang (evt. fra Tørsleff)
150 g sukker
2 spsk konc. hyldeblomstsaft (se opskriften på modsatte side)
Atamon
1 sylteglas med låg

Fremgangsmåde

Blend hyldeblomstkvaset (inkl. citronskiverne) i 1 min.

Flæk den halve vaniljestang på langs og skrab kornene ud.

Kom det blendede kvas i en gryde med sukker, hyldeblomstsaft, vaniljekorn og -bælg og kog det ind til en ensartet masse ved middel varme i ca. 10 min. under omrøring.

Afkøl marmeladen, fjern vaniljebælgene og hæld marmeladen i atamonskyllede glas.

Serveres til lidt god ost, evt. Tomme de Savoie, eller på en grovbolle ved morgenbordet.

TIP

Den anden halvdel af vaniljestangen kan du anvende til løg- og hyldeblomstkompot eller hyldeblomstsyltede rabarber (se de næste sider).

Læs også