Hvide asparges med laks og fløde
Mad

Hvide asparges med laks og syrnet fløde

4. maj 2020
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Asparges er smagen af forår! Brug dem, mens de er i sæson, så smager de allerbedst.Her får du opskriften på den perfekte forårs-forret!
4 personer
Tid i alt 25 min

Dressing

  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. grov sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. honning
  • Salt og peber

Asparges

  • 4 store hvide asparges
  • 8 grønne asparges
  • Salt

Til servering

  • 50 g frisk lakserogn
  • 150 g røget laks
  • Frisk dild

Sådan laver du asparges med syrnet fløde og laks

Dressing: Rør fløde med sennep, citronsaft, honning, salt og peber i en skål. Lad det trække 15 minutter.

Skræl de hvide asparges, og flæk dem på langs. Bræk bunden af de grønne asparges. Kog hvide og grønne asparges i 3-4 minutter i letsaltet vand. Læg dem straks i isvand.

Servering: Afdryp aspargesene, og anret dem på et fad. Dryp dressing over, og top aspargesene med lakserogn, røget laks og dild.

PRØV OGSÅ: Pestofyldt kylling med asparges og kartoffelbåde

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også