lammefilet
Hovedretter

Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager

Madplan for uge 35: Ugens torsdagsopskrift er urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager. Få opskriften her

Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager til 4 personer

Hele måltidet kan tilberedes i den samme pande – så slipper du for den helt store opvask
Tid: 30 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g lammefilet
 
URTEMARINADE TIL LAMMEFILET
1 fed hvidløg
skal af 1 usprøjtet citron
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
1 bundt mynte
1 bundt persille
 
STEGTE GRØNTSAGER
400 g kartofler
4 majskolber
1 squash
2 spsk. olivenolie til stegning
 

Opskrift - sådan laver du urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager

 
1. Urtemarinade: Pres hvidløget. Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør hvidløg, citronskal, olivenolie og balsamico sammen. Skyl og hak mynte og persille. Rør 3 spsk. af de hakkede urter i marinaden, og gem resten til senere. Hæld marinaden over lammefileten, og lad den trække i 30 minutter. Steg lammefileten på en pande i 6-7 minutter på hver side. Tag kødet af panden. 
 
2. Stegte grøntsager: Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er næsten møre. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Fjern blade og tråde fra majskolberne, og skær majskernerne af kolben med en skarp kniv. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i skiver. Steg kartofler, majs og squash i olie på en pande i 6-8 minutter, til de er gyldne. Vend de stegte grøntsager sammen med resten af de hakkede urter. Servér som tilbehør til lammefilet skåret i tynde skiver.