lammefilet
Aftensmad

Urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager

28. marts 2022Opdateret 4. april
af Marie Melchior
Foto: Line Falck
Madplan for uge 35: Ugens torsdagsopskrift er urtemarineret lammefilet med stegte grøntsager. Få opskriften her
4 personer
Tid i alt 30 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 400 g lammefilet

URTEMARINADE

  • 1 fed hvidløg
  • skal af 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. balsamicoeddike
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt persille

STEGTE GRØNTSAGER

  • 400 g kartofler
  • 4 majskolber
  • 1 squash
  • 2 spsk. olivenolie til stegning

Hele måltidet kan tilberedes i den samme pande – så slipper du for den helt store opvask

1. Urtemarinade: Pres hvidløget. Skyl citronen, og riv skallen fint. Rør hvidløg, citronskal, olivenolie og balsamico sammen. Skyl og hak mynte og persille. Rør 3 spsk. af de hakkede urter i marinaden, og gem resten til senere. Hæld marinaden over lammefileten, og lad den trække i 30 minutter. Steg lammefileten på en pande i 6-7 minutter på hver side. Tag kødet af panden.

2. Stegte grøntsager: Skrub kartoflerne, og kog dem, til de er næsten møre. Lad dem køle af, og skær dem i skiver. Fjern blade og tråde fra majskolberne, og skær majskernerne af kolben med en skarp kniv. Skyl og flæk squashen på langs, og skær den i skiver. Steg kartofler, majs og squash i olie på en pande i 6-8 minutter, til de er gyldne. Vend de stegte grøntsager sammen med resten af de hakkede urter. Servér som tilbehør til lammefilet skåret i tynde skiver.

Se flere opskrifter med lam her.

Læs også