Tyrkisk lamacun-pizza
Hovedretter

Tyrkisk lamacun-pizza

Så bliver middagsmaden ikke meget nemmere. Lav en nem tyrkisk pizza ved at bruge færdigkøbte fladbrød som bund. Her får du opskriften på tyrkisk lamacun-pizza

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

400 g hakket lammekød
4 store fladbrød
1 stort løg
3 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 bundt bredbladet persille
½ dåse hakkede tomater
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
½ tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt
friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 håndfuld bredbladet persille
1 lille rødløg
evt. blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du tyrkisk lamacun-pizza 

 
1. Tag lammekødet ud af køleskabet. Pil løg og hvidløg. Rens peberfrugterne. Blend det hele i en foodprocessor sammen med skyllet persille, hakkede tomater, tomatpuré, spidskommen, paprika, chiliflager, salt og peber. Tilsæt lammekød, og blend, til hele er blandet godt sammen til en jævn fars.
 
2. Varm ovnen op til 200°. Fordel lammekødssauce på fladbrødene, og bag pizzaerne i ovnen i 10 minutter, til bunden er sprød, og kødet er gennemstegt.
 
3. SERVERING: Skyl og pluk persillen. Pil rødløget, og skær det i helt tynde skiver. Top de varme pizzaer med persille og rødløg, og servér evt. med blandet grøn salat.
 
TIP: Saucen kan sagtens laves med oksekød, hvis du ikke er til lam.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Torsk med ristet rosenkålssalat – Få opskriften her

Tirsdag: Nudler med krydret oksekød og peanuts – Få opskriften her

Torsdag: Luksus-biksemad med lynsyltet rødbede og rødløg – Få opskriften her

Fredag: Tikka masala med aubergine og kyllingekødboller – Få opskriften her