Hovedretter

Tortilla med fisk og chitpotlecreme

Denne uges hverdagsopskrifter byder på street-food fra eget køkken. Her får du opskriften på tortilla med fisk og chitpotlecreme

Tortilla med fisk og chitpotlecreme til 4 personer

De bløde mexicanske hvedepandekager er populære som street-food i Sydamerika og USA. Her med lækker fisk!

INGREDIENSER
600 g hvid fisk (f.eks. kuller)
1 spidskål
1 pakke tortillaer
 
MARINADE
2 usprøjtede limefrugter
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 spsk. honning
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager
salt og friskkværnet peber
 
DRESSING
2 usprøjtede limefrugter
2½ dl kvark
½ tsk. chipotlepulver (eller røget paprika)
1 tsk. spidskommen
1 tsk. chiliflager
salt og friskkværnet peber
 
TOMATSALSA
250 g små tomater
1 bundt koriander
1 limefrugt
3 spsk. olivenolie
 

Opskrift - sådan laver du tortilla med fisk og chitpotlecreme

 
1. Marinade: Riv skallen af limefrugterne, og pres saften. Hak hvidløg fint. Rør limeskal, limesaft og hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til marinaden.
 
2. Skær fisken i 5 x 5 cm store tern, og læg dem i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere. Grill eller steg fisken i 3-4 minutter på hver side.
 
3. Dressing: Riv skallen på den ene limefrugt, og pres saften fra begge limefrugter. Rør limeskal og -saft sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
 
4. Tomatsalsa: Skyl tomaterne, og skær dem i små tern. Bland dem med grofthakket koriander, limesaft og olie. Krydr med salt og peber.
 
5. Snit spidskålen fint. Lun tortillaerne på en pande. Fordel spidskål, fisk og tomatsalsa oven på tortillaerne, og dryp med dressing. Fold dem på midten, og servér i en serviet.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Forårsminestrone med små ovnstegte kødboller - Få opskriften her

Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter - Få opskriften her

Wraps med grøntsagsfyld og kylling - Få opskriften her

Croque madame med tomatsalsa - Få opskriften her