calzone
Aftensmad

Calzone med parmaskinke og ratatouille

af Camilla Biesbjerg Markussen 29. marts 2022
Foto: Betina Hastoft
Denne opskrift er rigtig god til, hvis der er rester til overs fra dagen før. Her får du opskriften på calzone med parmaskinke og rester af ratatouille
4 personer

INGREDIENSER

  • 10 g gær
  • 1 knsp. sukker
  • 2 spsk. lunkent vand
  • 2 spsk. hvedemel

PIZZADEJ

  • 100 g durummel
  • 100 g hvedemel
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • 1½ dl lunkent vand
  • olivenolie til pensling
  • 3 dl afkølet ratatouille
  • 70 g parmaskinke
  • 125 g frisk mozzarellaost

TILBEHØR

  • blandet grøn salat

Med en rest ratatouille kan du hurtigt lave en portion indbagte pizzaer. Har du ingen ratatouille, kan du i stedet anvende en grov tomatsauce.

Sådan laver du calzone

  1. Fordej: Rør gær, sukker, vand og mel sammen, og lad fordejen hæve tildækket i en skål et lunt sted i ½ time.
  2. Pizzadej: Bland durummel og hvedemel, og læg det i en bunke på køkkenbordet. Lav en fordybning i midten, og læg fordejen ned i hullet sammen med olie, salt og vand. Ælt dejen glat og smidig i ca. 10 minutter. Lad den hæve tildækket et lunt sted i 1 time. Form dejen til 4 lige store kugler, og rul kuglerne ud til tynde cirkler på ca. 20 cm i diameter. Pensl dejcirklerne med olie.
  3. Tænd ovnen på 200°, og varm en bageplade op i ovnen.
  4. Fordel ratatouille på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær skinken i strimler, og pluk mozzarellaen i mindre stykker. Fordel skinke og moz-zarella oven på ratatouillen, og fold den anden halvdel af dejen hen over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel. Læg calzonerne på en bageplade med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Servér din lækre calzone med parmaskinke og ratatouille med en god salat.

TIP: Sådan laver du ratatouille: Skær tomater, løg, squash, peberfrugt og aubergine i tern, og sautér dem i olivenolie. Krydr med salt, peber og friske krydderurter.

UGENS ANDRE OPSKRIFTER