Anders Schønnemann
Hovedretter

Tom ka suppe med kylling og tomat

Ugens torsdagsopskrift er tom ka suppe med kylling og tomat. Få opskriften her

Bliver aldrig træt af denne her slags suppe med masser af smag, syre og skønt fyld. Klart en suppe, der kan spises, selv om det er sommer.

Tom ka suppe med kylling og tomat til 2 personer (30 min)

INGREDIENSER

4 dl god hønsebouillon
¼ dl limesaft
2 dl kokosmælk
20 g ingefær i skiver
4 limeblade
½-1 tsk. chiliflager
3 spsk. fiskesauce
1 spsk. rørsukker
1 stilk citrongræs

KYLLING
2 kyllingebryster
salt
kogende vand

FYLD
1 bundt forårsløg, snittede
200 g små tomater
1 håndfuld koriander

Opskrift - sådan laver du tom ka suppe med kylling og tomat

1. Kom hønsebouillon, limesaft, kokosmælk, ingefær, limeblade, chiliflager, fiskesauce og sukker i en gryde. Knus citrongræsset, og kom det med i gryden. Lad det hele simre under låg i 10-15 minutter. Si det over i en ren gryde.

2. Pochér kyllingen i kogende saltet vand i 10-12 minutter. Lad den trække færdig. Pluk den, og kom den i suppen sammen med forårsløg og tomater. Lad det varme kort, og servér straks tom ka suppe toppet med koriander.

TIP: Køb hønsebouillon fra frost hos din slagter, hvis du ikke liiige har én selv – eller erstat med en god grøntsagsbouillon, hvis du ikke kan skaffe ægte hønsebouillon.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Omelet med parmaskinke og tomat-topping - Få opskriften her

TIRSDAG: Thailandsk salat med oksekød - Få opskriften her

ONSDAG: Løgtærte med blå ost - Få opskriften her

FREDAG: Moules frites med aïoli og salat - Få opskriften her