toast
Hovedretter

Toast med serrano, parmesan og asparges

Når du bruger lækre råvarer, bliver det pludselig en sand luksus, når der står toast på menuen. Her får du opskriften på toast med serrano, parmesan og asparges

Tid i alt: 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 godt surdejsbrød
1 bundt grønne asparges
250 g serranoskinke (ca. 16 skiver)
200 g parmesan
olivenolie til pensling

HONNINGSALAT MED VINAIGRETTE

1 hovedsalat
1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, purløg, dild
3 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
1 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du toast med serrano, parmesan og asparges 

1. Skær brødet i skiver, så du har nok til den mængde toasts, du ønsker. Knæk den nederste, lidt træede ende af aspargesene. Læg brødskiverne sammen 2 og 2 med fyld af serranoskinke, groftrevet parmesan og asparges. Pensl brødet med olie, og steg toastene gyldne og sprøde i en toastmaskine eller på en rist i ovnen.
 
2. HONNINGSALAT MED VINAIGRETTE: Skyl og pluk salaten, og læg den i en skål. Hak krydderurterne fint, og rør dem sammen med resten af ingredienserne i en anden skål. Dryp krydderurtevinaigretten over salaten, og servér som tilbehør til de varme toasts.
 
TIP: Du kan bruge en god cheddar- eller flødeost i stedet for parmesan.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Tærte med røget hellefisk – Få opskriften her

Tirsdag: Kalkun og spidskål i rød karry – Få opskriften her

Onsdag: Vegetarlasagne med quinoa – Få opskriften her

Fredag: Krydder-frikadeller og bulgursalat – Få opskriften her