Hovedretter

Tikka masala med lam

Du kender måske tikka masala med kylling – her er den tilberedt med lam, hvilket passer perfekt til den krydrede, milde sauce. Her får du opskriften på tikka masala med lam

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

600 g skært lammekød
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
2 dl græsk yoghurt 10 %
1 limefrugt
1 tsk. stødt gurkemeje
1 tsk. paprika
1 tsk. tørrede chiliflager
3 tsk. garam masala
2 tsk. salt

SAUCE

2 løg
3 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
smør til stegning
50 g mandler
70 g koncentreret tomatpuré
3 dl hønsebouillon
1 tsk. stødt gurkemeje
½ dl piskefløde

TIL SERVERING

4 naanbrød
125 g rucola
1 håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du tikka masala med lam 

 
1. Læg lammekødet i en stor skål. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Rør lammekødet sammen med hvidløg, ingefær og de øvrige ingredienser. Vend det godt rundt, og lad det marinere i mindst 30 minutter eller gerne natten over på køl.
 
2. Tænd ovnen på 225°. Fordel det marinerede lammekød på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til lammekødet er gennemstegt.
 
3. SAUCE: Pil og hak løgene fint. Pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg løg, hvidløg og ingefær i smør i en gryde, til løgene bliver klare. Hak mandler helt fint, og tilsæt dem. Tilsæt også tomatpuré, bouillon og gurkemeje, og lad saucen koge op. Lad den simre i 5 minutter, inden det stegte lammekød vendes i. Varm retten godt igennem, og rør fløde i.
 
4. SERVERING: Servér retten med lunede naanbrød, rucola og plukket koriander.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Smørstegt torsk og perlespeltsalat med pesto - Få opskriften her

Tirsdag: Filippinsk kylling adobo med papaja-avocado-salsa - Få opskriften her

Onsdag: Forårsminestronesuppe - Få opskriften her

Torsdag: Eggs Benedict på rugbrød - Få opskriften her

Læs mere om: