Hovedretter

Tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce

Denne wokret med nudler er herlig hurtig hverdagsmad. Her laves den med tigerrejer, men kylling eller oksekød smager også dejligt. Her får du opskriften på tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce.

Tilberedelsestid: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g tigerrejer
300 g nudler
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
3 pak choy
4 fed hvidløg
4 cm frisk ingefær
1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. ristet sesamolie
1 dåse kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
3 spsk. fiskesauce
1 limefrugt
3 forårsløg
½ dl saltede peanuts
Frisk koriander

Opskrift - sådan laver du tigerrejer med nudler i peanutbuttersauce

Pil tigerrejerne, hvis de har skal på, men lad halen blive på. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skyl pak choy grundigt, og del dem i kvarte. Pil og riv hvidløg. Skræl og riv ingefær.

Steg hvidløg og ingefær i karrypasta og sesamolie – justér mængden af karrypasta, alt efter hvor stærk du ønsker retten.

Tilsæt tigerrejer, og lad dem stege, til de begynder at blive røde.

Hæld kokosmælk og peanutbutter ved, og rør saucen sammen.

Smag til med fiskesauce og limesaft, og tilsæt edamamebønner og nudler.

Vend pak choy i retten, så bladene bliver flot grønne og falder sammen.

Top wokretten med forårsløg skåret i skrå skiver samt peanuts og koriander.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Kyllingelår med peberfrugt-caprese - Få opskriften her

Onsdag: Fladbrødspizza med feta og æg - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk picadillo - Få opskriften her

Fredag: Saltimbocca og lun bønnesalat med svampe - Få opskriften her