Wok med kylling, edamamebønner og peanutbuttersauce
Denne wok er ikke kun en hverdagsfavorit, den er også perfekt serveret med en flaske kold hvidvin til en hyggelig venindemiddag. Her får du opskriften på kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
Denne wok er ikke kun en hverdagsfavorit, den er også perfekt serveret med en flaske kold hvidvin til en hyggelig venindemiddag. Her får du opskriften på kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce
4 personer
Tid i alt 20 min
Det skal du bruge
400 g kyllingeinderfile
kyllingebryst
300 g fuldkornsæggenudler eller sobanudler
200 g edamamebønner (uden bælg, fra frost)
1 broccoli
4 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
½-1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. kokosolie (eller smagsneutral olie)
den fede del af 1 dåse kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
2-4 spsk. fiskesauce
saft af ½-1 limefrugt
3 forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
frisk koriander
Annonce
Wok med kylling, edamamebønner og peanutbuttersauce
Skær kyllingekødet i mindre stykker, og sæt det til side.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.
Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skyl broccolien, del den i små buketter, og skær stokken i tynde stave.
Riv hvidløg og ingefær, og svits det i kokosolie sammen med karrypasta – justér mængden af karrypasta, alt efter hvor stærk du ønsker retten.
Tilsæt kyllingekødet, og brun det på alle sider. Tilsæt broccolien, og lad den stege med et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter kommes ved, og saucen røres sammen.
Smag til med fiskesauce og limesaft, og tilsæt edamamebønner og nudler.
Top wokretten med forårsløg skåret i skrå skiver samt peanuts og koriander. Servér straks, gerne med spisepinde.