Hovedretter

Thailandske rejefrikadeller med agurkesalat

Der er smæk på smagen i de krydrede thaifrikadeller, der er smagt til med bl.a. karrypasta, limeskal og ingefær. Her får du opskriften på thailandske rejefrikadeller med agurkesalat.

Tilberedelsestid: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g rejer fra frost
1 æg
1 dl hvedemel
1 spsk. Fiskesauce
1 spsk. rød karrypasta
1 usprøjtet limefrugt
2½ cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
1 håndfuld frisk koriander
4 forårsløg
2 spsk. olivenolie til stegning

Agurkesalat:

2 agurker
1 stort rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 dl risvinseddike
1 spsk. Sukker
1 tsk. salt

Tilbehør:

4 dl basmatiris
Sød chilisauce

Opskrift – sådan laver du thailandske rejefrikadeller med agurkesalat

Optø rejerne, og lad dem afdryppe i en sigte. Blend rejer, æg, hvedemel, fiskesauce, karrypasta, limesaft og -skal, revet ingefær og presset hvidløg i en foodprocessor eller blender, til du får en jævn fars. Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det i farsen, og lad den hvile på køl i 30 minutter.

Agurkesalat:
Skyl og halvér agurkerne på langs, og fjern kernerne med en ske. Skær agurkerne i skrå skiver. Pil og hak rødløget fint. Rens og hak chilien helt fint. Hak koriander groft. Rør eddike, sukker og salt sammen i en skål, så sukkeret opløses. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten i køleskabet indtil servering – gerne i mindst 30 minutter.

Tilbehør:
Kog risene efter anvisningen på posen.

Form rejefrikadellerne, og steg dem i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste. Servér med ris, chilisauce og agurkesalat.

 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Quinoatærte med spinatfyld – få opskriften her

Tirsdag: Karrysuppe med gulerødder og kyllingekødboller – få opskriften her

Onsdag: Empanadas med oksekød og guacamole – få opskriften her

Fredag: Blomkålssalat med pocheret laks og rugbrødscroutoner – få opskriften her