Thailandsk salat med oksekød
Mad

Thailandsk salat med oksekød

20. juli 2021
Af Louisa Lorang
Ugens tirsdagsopskrift er thailandsk salat med oksekød. Få opskriften her
2 personer
Tid i alt 40 min

Det skal du bruge

  • 2 bøffer
  • lidt olie
  • salt og peber
  • 1 agurk
  • 1 hovedsalat
  • 3 tomater i både
  • 1 rødløg i tynde både
  • 2 håndfulde koriander

Dressing

  • ½ dl limesaft
  • ¼ dl fiskesauce
  • 1 grøn chili, hakket
  • 1 spsk. fintrevet ingefær

Tilbehør

  • evt. kogte fuldkornsris

Opskrift - sådan laver du thailandsk salat med oksekød

  1. Rør limesaft, fiskesauce, chili og ingefær sammen.
  2. Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande, gerne rosastegte. Krydr med salt. Skær dem i skiver lige inden brug.
  3. Flæk agurken, og skrab kernerne ud med en teske. Pluk salat, og anret den i en skål.
  4. Vend agurk, tomat, oksekød, løg og koriander med dressingen, og anret oksekødssalaten på salat-bladene. Servér straks, evt. med ris til.

TIP: Vælger du at spise salat uden ris, er den super hurtig at lave. Du kan evt. erstatte salate med fintsnittet kål, så det mætter mere.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Har du lyst til mere asiatisk mad? Så kan du finde flere lækre opskrifter her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også