Hovedretter

Thailandsk nudelsalat med oksekød

Madplan for uge 32: Ugens torsdagsopskrift er thailandsk nudelsalat med oksekød. Få opskriften

Thailandsk nudelsalat med oksekød til 4 personer

Blødt, sprødt, stærkt og syrligt – nudelsalaten har det hele! 
 
Tid: 30 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
600 g oksekød i strimler
1 spsk. solsikkeolie til stegning
1 fed hvidløg
1 frisk rød chili
1 grøn peberfrugt
salt
300 g nudler
2 hjertesalater
 
CHILIDRESSING
1 frisk rød chili
1 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
saft af 1 limefrugt
4 spsk. sojasauce
2 spsk. sesamolie
 
TIL SERVERING
75 g cashewnødder
70 g sukkerærtespirer
 

Opskrift - sådan laver du thailandsk nudelsalat med oksekød

 
1. Brun kødet i olie på en pande ved høj varme. Pil hvidløget, og hak det fint. Rens chilien, og skær den i små tern. Drys begge dele over kødet, mens det steger. Rens peberfrugten, skær den i strimler, og lad det stege med på panden. Krydr med salt. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend nudlerne sammen med kødet på panden. Skær salaten i tynde både, og skyl dem godt. Vend dem sammen med kød og nudler på panden.
 
2. Chilidressing: Rens chilien, og hak den meget fint. Pil hvidløg, og hak det meget fint. Skræl ingefær, og riv det fint. Bland chili, hvidløg og ingefær sammen med limesaft, sojasauce og sesamolie. Hæld dressingen over retten.
 
3. Servering: Rist cashewnødderne på en tør pande, til de er sprøde og gyldne. Drys dem over retten sammen med skyllede ærtespirer, og servér.