Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat
Hovedretter

Thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat

De krydrede thai-fiskefrikadeller − såkaldte fishcakes − er et fremragende alternativ til klassiske deller. Her får du opskriften på thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g fiskefars (f.eks. af torsk)
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. rød karrypasta
1 usprøjtet limefrugt
2 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
150 g rejer
1 håndfuld frisk koriander
4 forårsløg
2 spsk. smagsneutral olie til stegning

SPICY AGURKESALAT

2 agurker
1 stort rødløg
½ frisk rød chili
1 håndfuld frisk koriander
1 dl risvinseddike
1 spsk. honning
1 tsk. salt

TIL SERVERING

4 dl basmatiris
1 dl sød chilisauce

Opskrift - sådan laver du thai-fiskefrikadeller med spicy agurkesalat 

 
1. Rør fiskefarsen sammen med fiskesauce og karrypasta. Riv limeskallen, og pres saften. Skræl og riv ingefær. Pil og riv hvidløg. Hæld lagen fra rejerne, og hak dem. Hak koriander groft. Rens og snit forårsløg. Rør det hele i farsen, og lad farsen trække på køl i 30 minutter.
 
2. Spicy agurkesalat: Skyl agurkerne, flæk dem, og fjern kernerne. Skær agurkerne i tynde skiver. Pil og hak rødløg fint. Rens og hak chili fint. Hak koriander groft. Rør eddike, honning og salt sammen i en stor skål. Tilsæt agurkeskiver, rødløg, chili og koriander, og sæt salaten på køl indtil servering, gerne i mindst 30 minutter.
 
3. Steg fiskefrikadellerne i olie på en pande i ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og faste.
 
4. Servering: Kog ris efter pakkens anvisning. Servér fiskefrikadellerne med ris, chilisauce og agurkesalat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Speltsalat med bagte pærer og gedeost - Få opskriften her

Onsdag: Mørbrad i fad med pikant-sauce - Få opskriften her

Torsdag: Mexicansk tortillaskål med kylling og grønt - Få opskriften her

Fredag: Fyldt kalkunbryst med græskarfritter - Få opskriften her