Hovedretter

Tærte med græskar, grønkål og feta

Lav en tærtebund fyldt med fuldkorn ved at blende havregryn til mel. Brug dit yndlingstærtefyld, eller prøv denne lækre vintervariant med frisk grønkål og græskar. Her får du opskriften på tærte med græskar, grønkål og feta

Tærte med græskar, grønkål og feta

Tid: 40 minutter. Ovntid: 35 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 butternutsquash
1 spsk. olivenolie
salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. friskhakket rosmarin
(eller 2 tsk. tørret)
1 spsk. olivenolie
5 store stilke frisk grønkål
1 spsk. balsamicoeddike
salt og friskkværnet peber
4 æg
150 g feta
 
 
TÆRTEBUND
250 g havregryn
1 tsk. salt
1 æg
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
 

PRØV OGSÅ: Tærte med kartoffel, asparges og gedeost

 

Opskrift - sådan laver du tærte med græskar, grønkål og feta

 
1. Tænd ovnen på 200°. Halvér butternutsquashen, og fjern kernerne. Skær skrællen af med en skarp kniv, og skær græskarkødet i mundrette tern. Vend dem i 1 spsk. olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, indtil græskarternene er møre og let gyldne.
 
2. TÆRTEBUND: Blend havregryn til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og kør maskinen igen, til du får en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Rul dejen ud med en kagerulle mellem 2 stykker bagepapir; flyt den forsigtigt over i en smurt tærteform, og tryk den på plads. Prik huller i tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen ved 200° i 10 minutter.
 
3. Pil og hak løg og hvidløg fint. Steg løg, hvidløg og rosmarin i 1 spsk. olie på en pande. Skyl grønkålen, og fjern stilkene. Steg grønkålen sammen med løgene, indtil kålen falder let sammen. Dryp med balsamico, og krydr med salt og peber. Pisk æggene sammen i en stor skål. Tilsæt smuldret feta, salt og peber. Bland den stegte grønkålsblanding og græskarternene i æggemassen, og fordel fyldet i den forbagte tærtebund. Bag tærten i ovnen i ca. 15 minutter, til den er færdig. Servér.
 
TIP: Har du ingen foodprocessor, kan du købe færdigmalet havremel.