DET SKAL DU BRUGE
4 tykke svinekoteletter med skaft
salt og peber
smør og olie til stegning
HONNINGSTEGTE GRØNTSAGER
16 små nye gulerødder
400 g broccoliasparges
olie til stegning
1 spsk. flydende honning
salt og peber
EDAMAMEHUMMUS
50 g usaltede cashewnødder
200 g edamamebønner uden bælg, fra frost
1 moden avocado
1 lille potte basilikum
½ usprøjtet citron
salt og peber
TIL SERVERING
20 g usaltede pistacienøddekerner
1 potte kørvel
Opskrift - sådan laver du svinekoteletter med honningstegte grøntsager og edamamehummus
1. Edamamehummus: Læg cashewnødder i blød i en skål med koldt vand i mindst 2 timer. Overhæld de frosne edamamebønner med kogende vand i en skål. Lad dem stå i 2 minutter, og si vandet fra. Halvér avocadoen, fjern stenen, og skrab avocadokødet ud. Blend edamamebønner, afdryppede cashewnødder, avocado, basilikum og lidt af citronsaften i en blender eller foodprocessor til en tyk hummus. Smag den til med citronsaft, salt og peber.
2. Honningstegte grøntsager: Skrub gulerødderne, og skær dem evt. igennem på langs. Skyl broccoliasparges, og skær enderne af. Steg grøntsagerne i olie på en pande, til de er sprøde og møre, men stadig har lidt bid. Hæld honning over, og lad grøntsagerne karamellisere let på panden. Krydr dem med salt og peber, og tag dem af panden.
3. Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem i smør og olie på en pande i 5-7 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
4. Servering: Hak pistacienødder groft. Anret en kotelet og en stor skefuld hummus på hver tallerken. Fordel grøntsagerne oven på hummussen. Drys med pistacienødder og kørvel.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Tirsdag: Kylling i fad med tomater, oliven og fetakartofler - Få opskriften her
Onsdag: Aspargestærte med små tomater og hjertesalat - Få opskriften her
Torsdag: Sommerpasta med majs, agurk og varmrøget laks - Få opskriften her
Fredag: Steaksalat med kartofler, brødcroutoner og estragoncreme - Få opskriften her