Svampesuppe med serranoskinke
Hovedretter

Svampesuppe med serranoskinke

Efterår er svampetid, og derfor er en cremet svampesuppe perfekt at servere på sæsonens første kølige dage. Her får du opskriften på svampesuppe med serranoskinke

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g blandede svampe
25 g smør til stegning
1 løg
1 fed hvidløg
1 lille håndfuld timian
1 l hønsebouillon
2½ dl piskefløde
salt og friskkværnet peber

SERRANO-TOPPING

250 g blandede svampe
60 g serranoskinke
1 dl solsikkekerner
smør til stegning

TIL SERVERING

frisk timian
brød

Opskrift - sådan laver du svampesuppe med serranoskinke 

1. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg dem i smør i en gryde, til de bliver gyldne. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Tilsæt løg, hvidløg og timianblade, og lad det stege med, til løgene bliver klare. Hæld bouillon i gryden, og lad suppen simre i 15 minutter.
 
2. SERRANO-TOPPING: Tænd ovnen på 180°. Hak serranoskinken, og bland med solsikkekerner på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det i ovnen i ca. 7 minutter, til det bliver sprødt. Rens svampene, og steg dem gyldne i rigeligt smør på en pande.
 
3. Blend suppen med en stavblender. Tilsæt fløde, og smag til med salt og peber.
 
4. SERVERING: Anret suppen i skåle, og pynt med serrano-topping og frisk timian. Servér med brød til.
 
TIP: Undlad helst at bruge vand, når du renser svampene. Så bevarer de en god konsistens.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Laksesalat med havrekerner og grape – Få opskriften her

Tirsdag: Krydrede kyllingevinger med coleslaw og kartoffelbåde – Få opskriften her

Torsdag: Ratatouille-tærte med squash – Få opskriften her

Fredag: Banh mi-fyldte søde kartofler – Få opskriften her