Hovedretter

Suppe med kylling og perlespelt

Når efteråret rusker udenfor, er det skønt at varme kroppen op indefra med en nærende suppe. Her får du opskriften på suppe med kylling og perlespelt

Suppe med kylling og perlespelt til 4 personer

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SUPPE MED KYLLING OG PERLESPELT
500 g kyllingebrystfilet
1 løg
1 fed hvidløg
2 porrer
4 gulerødder
2 spsk. olivenolie til stegning
1 l hønsebouillon
1 laurbærblad
2½ dl perlespelt
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
1 bundt bredbladet persille
 
 

Opskrift - sådan laver du suppe med kylling og perlespelt

 
1. Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Pil og hak løg og hvidløg. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg, porrer og gulerødder i olie i en tykbundet gryde i et par minutter. Tilsæt kyllingestykkerne, og lad dem stege med i yderligere et par minutter. Hæld bouillon i gryden, og tilsæt laurbærblad og perlespelt. Lad suppen koge i 20 minutter, til perlespelten er kogt mør, og smag til med salt og peber.
 
2. Servering: Skyl og hak persillen. Drys persille over suppen, og servér.
 
TIP: Perlespelt gør suppen fyldig og mættende, men måske får du alligevel lyst til at servere et par skiver brød til.
 

 

Mandag: Bagt laks med ingefær og quinoasalat - Få opskriften her

Tirsdag: Lammeburger med hummus og stegt aubergine - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med pandestegte kartofler og æbler - Få opskriften her

Fredag: Indisk curry med oksekød og grøntsager - Få opskriften her