Hovedretter

Stegt rødspætte med stuvet spidskål

Findes der noget bedre end en klassisk rødspætte? Få opskriften på en sprød rødspætte her

Stegt rødspætte med stuvet spidskål til 4 personer

Tid: 40 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
4 hele friske rødspætter, flåede og rensede
100 g hvedemel
salt og friskkværnet peber
200 g smør + olivenolie til stegning
æbleeddike
50 g hasselnødder
2 citroner
 
STUVET SPIDSKÅL
1 spidskål, gerne rød
50 g smør til stegning
2 dl piskefløde
muskatnød
salt og friskkværnet peber
citronsaft
krydderurt, f.eks. rød skovsyre
 
TILBEHØR
kartofler
persille
 

Opskrift - sådan laver du stegt rødspætte med stuvet spidskål

 
1. Tilbehør: Skrællede, kogte kartofler.
 
2. Stuvet spidskål: Skær spidskål i grove strimler. Steg dem i smør på en pande, til de får lidt farve. Hæld fløden over, og krydr godt med revet muskatnød. Lad fløden koge ind, til kålen er mør, men stadig har bid. Smag til med salt, peber og citronsaft, og pynt med krydderurt.
 
3. Skær et snit langs rygraden på hver rødspætte, så fiskene ikke vrider sig for meget på panden. Vend rødspætterne i mel, og krydr med salt og peber. Steg dem 1 ad gangen i 50 g smør og et godt skvæt olie pr. fisk. De skal stege 2-3 minutter på hver side. Brug en ske til at øse smørret over rødspætten, mens den steger. Hæld smørret fra panden, og smag det til med lidt æbleeddike og hakkede hasselnødder. Halvér citronerne, og steg dem på skæresiden på panden, til de har fået masser af farve.
 
4. Servering: Hæld smørsauce over rødspætterne, drys med hakket persille, og servér med de stegte citroner, stuvet spidskål og kartofler.