nakkefilet
Hovedretter

Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg

Den lidt udsædvanlige palmekål kan nemt erstattes af eksempelvis savojkål. Her får du opskriften på stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg

Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: Ca. 60 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
1 lille nakkefilet (ca. 800 g)
olie til stegning
1 potte timian
salt og friskkværnet peber
1 dl vand
 
STEGT PALMEKÅL MED LØG
1 palmekål (eller savojkål)
2 bananskalotteløg
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
RUGRBØDSCROUTONER
4 tykke skiver rugbrød
2 spsk. olivenolie
salt
 
PRØV OGSÅ: Nakkefilet med fennikel, kartofler og appelsin
 
Opskrift - sådan laver du stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg
 
1. Brun kødet på alle sider i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, salt og peber. Hæld vand ved, og dæk kødet med bagepapir. Steg det i en 175° varm ovn i ca. 60 minutter, til det er gennemstegt. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det i tykke skiver. 
 
2. STEGT PALMEKÅL MED LØG: Skyl og pluk palmekålen i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg kål og løg i olie på en pande i 2-3 minutter, og krydr med salt og peber. 
 
3. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og rist dem sprøde i olie på en pande. Krydr med salt. Anret kødet med palmekålssalat, og drys croutonerne over palmekålen. Servér straks.
 
TIP: Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du stege 4 svinekoteletter i stedet for nakkefilet.
 

 

Læs mere om: