Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner
Hovedretter

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner

Denne uges hverdagsopskrifter er nemme retter med fokus på det grønne. Her får du opskriften på stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner

Stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner til 4 personer

Stegt flæsk har godt af sprødt og friskt tilbehør – og så bliver retten også lidt lettere.

INGREIDENSER TIL STEGT FLÆSK
500 g stegeflæsk i skiver
salt
 
SPRØD RØDKÅLSSALAT
600-700 g rødkål
8 klementiner
100 g tørrede tranebær
 
HONNINGDRESSING
½ dl sherryeddike
2 spsk. honning
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber
 
TILBEHØR TIL STEGT FLÆSK
evt. 1 kg små kogte 
kartofler
 

Opskrift - sådan laver du stegt flæsk og sprød rødkålssalat med klementiner 

 
1. Stegt flæsk: Varm ovnen op til 180°. Læg flæskeskiverne i en bradepande beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend dem flere gange undervejs. Drys med salt, når de er sprøde og gyldne.
 
2. Sprød rødkålssalat: Skær stokken af rødkålen, og kassér den. Skær kålen i tynde skiver på ca. 2 mm med et mandolinjern eller en meget skarp kniv. Skræl og pil klementinerne, og skær dem i mindre stykker. Bland rødkål, klementiner og tranebær i en stor skål.
 
3. Honningdressing: Hæld sherryeddike og 1 spsk. honning i en lille gryde, og kog det ind til den halve mængde. Hæld blandingen over rødkålssalaten sammen med olie, og vend det hele godt sammen. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Servér som tilbehør til det stegte flæsk, evt. med kogte kartofler til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Grøn speltsalat med krydret andebryst – Få opskriften her

Laksefrikadeller og grønkålssalat med granatæbledressing – Få opskriften her

Rødbedesuppe med bacondrys og peberrodscreme – Få opskriften her

Stegt kylling med rosenkålssalat – Få opskriften her