Hovedretter

Sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler

Kulmule er en nem fisk at tilberede. Når kødet bliver mælkehvidt i farven, er fisken klar. Det er et festmåltid for ganen, og fremgangsmåden er superhurtig og ligetil. Her får du opskriften på sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler

Tid i alt: 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kulmulefilet
1 dl æblecidereddike
salt og friskkværnet peber

LYNSYLTET RØDLØG

1 rødløg
1 dl æblecidereddike
2 tsk. honning

TILBEHØR

1 kg nye kartofler

ÆRTEDIP

500 g frosne ærter
1½ dl cremefraiche 18 %
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 bakke ærteskud

 

Opskrift - sådan laver du sprødstegt kulmule med ærtedip og nye kartofler 

 
1. LYNSYLTET RØDLØG: Pil rødløget, og skær det i både. Læg det i en kasserolle med eddike og honning, og bring i kog. Tag straks kasserollen af varmen, og stil rødløget til side indtil servering.
 
2. TILBEHØR: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i saltet vand.
 
3. ÆRTEDIP: Optø ærterne ved at hælde kogende vand over dem i en sigte. Hæld dem i en skål sammen med cremefraiche, og mos dem med en stavblender til en grov, cremet dip. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
4. Steg kulmulefileterne på kødsiden i smør på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter, indtil de er gyldne, og dernæst på skindsiden i 5-7 minutter, indtil fisken er gennemstegt og hvid i farven. Krydr med salt og peber.
 
5. SERVERING: Servér kulmulefileterne med ærtedip og kogte kartofler, og pynt med syltede rødløgsbåde og ærteskud.
 
Læs mere om: