Spinat-lasagne med pesto og linser
Hovedretter

Spinat-lasagne med pesto og linser

Få mere grønt på gaflen med en lækker vegetarlasagne fyldt med grønne linser, spinat og pesto. Her får du opskriften på spinat-lasagne med pesto og linser

Forberedelsestid: 40 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

3 dl grønne delikatesselinser
6 dl grøntsagsbouillon
1 glas grøn pesto
1 pakke lasagneplader
125 g frisk mozzarella

SPINATSAUCE

1 løg
2 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1 squash
salt og friskkværnet peber
500 g frisk spinat
250 g ricotta
skal og saft af ½ usprøjtet citron
friskrevet muskatnød

TIL SERVERING

1 bakke blandet salat
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du spinat-lasagne med pesto og linser 

 
1. Kog linser i bouillon i ca. 20 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Lad vandet fordampe helt fra gryden, og tag gryden af varmen. Rør pesto sammen med linserne.
 
2. SPINATSAUCE: Pil og hak løg og hvidløg. Svits dem i olie i en gryde. Skyl og riv squash groft på et rivejern, og tilsæt. Lad det stege, til væsken fordamper. Krydr med salt og peber. Skyl spinat, og steg den med i gryden, til bladene falder sammen. Tilsæt ricotta, citronsaft og fintrevet citronskal, og rør, til du får en cremet sauce. Krydr med muskatnød, salt og peber.
 
3. Tænd ovnen på 200°. Fordel ¼ af spinatsaucen i bunden af et ovnfast fad. Læg lasagneplader over, og top med endnu ¼ af saucen. Fordel halvdelen af de grønne linser med pesto oven på saucen, og top med lasagneplader. Gentag et par gange med sauce og grønne linser, og slut af med lasagneplader og sauce. Top overfladen med mozzarella revet i mindre stykker, og dæk fadet med alufolie. Bag retten i ovnen i 30 minutter. Fjern alufolien, og bag lasagnen i yderligere 10 minutter, til osten er gylden.
 
4. SERVERING: Skyl og tør salaten, og fordel den på et fad. Dryp med olie og citronsaft, og krydr let med salt og peber. Servér til lasagnen.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Marokkanske oksespyd med sød kartoffelsalat – Få opskriften her

Onsdag: Boller i selleri – Få opskriften her

Torsdag: Kartoffel-frittata med pølse og ristede svampe – Få opskriften her

Fredag: Coq au reisling – Få opskriften her