Hovedretter

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous

Giv den klassiske mørbradgryde et spicy tvist. Her får du opskriften på en lækker spansk mørbradgryde med choizo og couscous

Spansk mørbradgryde med choizo og couscous

Tid: 30 minutter 
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 svinemørbrad
1 spsk. smør til stegning
1 dåse hakkede tomater
140 g koncentreret tomatpuré
2 dl piskefløde
2 spsk. hvidvinseddike 
2 laurbærblade
1 dåse kikærter
 
 
CHORIZOTOPPING
100 g tørret chorizo
2 små løg
3 fed hvidløg 
1 spsk. paprika
1 spsk. tørret oregano
2 tsk. tørret rosmarin
½ tsk. cayennepeber
salt og friskkværnet peber
 
KØB et abonnement: Få 3 nr. af Psykologi for kun 119 kr. – eller vælg imellem vores håndplukkede velkomstgaver her
 
TILBEHØR
4 dl couscous
evt. bredbladet persille
 
PRØV OGSÅ: Mørbradgryde med mos

Opskrift - sådan laver du spansk mørbradgryde med choizo og couscous 

1. Puds mørbraden fri for sener og hinder, og skær den i 2 cm tykke skiver. Brun dem på alle sider i smør i en gryde. Læg dem til side på en tallerken.
 
2. CHORIZOTOPPING: Skær chorizo i skiver, og rist dem i bunden af gryden, så fedtet begynder at smelte. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Vend løg og hvidløg sammen med chorizoen i gryden, og krydr med paprika, oregano, rosmarin, cayennepeber, salt og peber. Lad det svitse, til løgene bliver klare.
 
3. Læg mørbraden tilbage i gryden, og tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde, eddike og laurbærblade. Læg låg på gryden, og lad retten simre i 20 minutter. Dræn kikærterne, og hæld dem i gryden. Lad det simre et par minutter.
 
4. TILBEHØR: Kog couscous efter anvisningen på pakken, og servér som tilbehør til mørbradgryden. Pynt evt. med hakket persille. 
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Blomkålssuppe med ristet blomkål og sprød serrano – Få opskriften her

Tirsdag: Rispapirruller med laks – Få opskriften her

Onsdag: Svampetoast med spejlæg og fennikelsalat – Få opskriften her

Torsdag: Kyllingefrikadeller med harissasalat – Få opskriften her