Hovedretter

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

Gode rester der er tryllet om til noget helt andet dagen efter - det er lækkert. Her får du opskriften på spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

Spaghettiomelet og tomatsalat med oliven til 4 personer

En omelet med spaghetti er dejligt luftig og mættende og en helt ny måde at bruge en rest kogt spaghetti på

INGREDIENSER TIL SPAGHETTIOMELET MED OLIVEN

1 løg
1 rødløg
100 g pancetta (eller bacon i skiver)
olivenolie til stegning
½ bundt purløg
½ bundt persille
250 g kogt og afkølet spaghetti
2½ dl mild ostesauce, f.eks. fra Karolines Køkken
2 æg
salt og friskkværnet peber
 

TOMATSALAT MED OLIVEN

500 g blommetomater
1 rødløg
75 g sorte oliven uden sten
2 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoeddike
½ tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du spaghettiomelet og tomatsalat med oliven

 
1. Tænd ovnen på 200°. Pil løg og rødløg, og skær dem i tynde både. Skær eller klip pancettaen i små tern. Opvarm en pande med lidt olie, og steg løg, rødløg og pancetta ved middel varme i ca. 3 minutter. Skyl og hak purløg og persille. Vend spaghetti, den stegte løgblanding, krydderurter, ostesauce og æg godt sammen i en skål, og krydr med salt og peber. Smør et ovnfast fad med olie (eller brug fra start en pande, som kan tåle at komme i ovnen). Hæld blandingen i fadet, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt fadet med spaghettiomelet i ovnen i 15 minutter, til overfladen er gylden.
 
2. Tomatsalat med oliven: Skær tomaterne i halve. Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Vend tomater, rødløg og oliven sammen. Pisk olivenolie, eddike, sukker, salt og peber sammen, og dryp det over tomatsalaten. Lad omeletten køle ganske let af, og servér spaghettiomelet med tomatsalaten med oliven.
 
TIP
Alle slags pasta-rester kan bruges til denne ret.