Spaghetti med linse-bolognese
Mad

Spaghetti med linse-bolognese

17. februar 2022
af Emma Martiny
Foto: Nina Malling,skovdalnordic.com
En vegetarisk udgave af spaghetti med kødsauce. Linse-bolognesen er fyldt med smag og minder så meget om originalen, at man snildt kan blive snydt. Her får du opskriften på spaghetti med linse-bolognese
25 min4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 250 g svampe, f.eks. champignoner
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 1 stor gulerod
  • 1 spsk. tørret basilikum
  • 1 spsk. tørret oregano 
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 140 g tomatpuré
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 2 dåser grønne linser
  • 2 spsk. rødvinseddike

TIL SERVERING

  • 400 g tørret fuldkornsspaghetti
  • friskrevet parmesan 
  • frisk basilikum

PRØV OGSÅ: Spaghetti med broccoli, æg og spinat

Opskrift - sådan laver du spaghetti med linse-bolognese

1. Rens svampene, og skær dem i små tern. Pil og hak løg, og pres hvidløg. Steg svampe, løg og hvidløg i olie i en gryde, indtil blandingen begynder at blive gylden. Skræl og riv guleroden, og tilsæt gulerod, tørret basilikum, oregano, salt og peber. Steg et par minutter, inden du hælder hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i gryden. Hæld vandet fra linserne, skyl dem i en sigte, og tilsæt. Bring retten i kog, og smag til med rødvinseddike, salt og peber.

Læs også