Hovedretter

Sichuankylling med chili og sesam

Du bestemmer selv, hvor chili-hot denne ret skal være, men hvis du får fat i en god sichuanpeber, vil du opleve en helt ny måde at få varmen på. Her får du opskriften på sichuankylling med chili og sesam

Tid i alt: 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingebrystfilet
3 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
2 tsk. knust sichuanpeber
smagsneutral olie til stegning
3 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2 røde peberfrugter
1 spsk. tørrede chiliflager
1 dl sojasauce
2 dl hønsebouillon
2 spsk. sesamolie
2 spsk. riseddike

TIL SERVERING

nykogte ris
2 spsk. ristede sesamfrø

Opskrift - sådan laver du sichuankylling med chili og sesam

 
Skær kyllingebrystet i grove tern, og vend dem sammen med 2 spsk. af majsstivelsen og groft knust sichuanpeber. Steg kyllingeternene i 5 minutter i olie på en pande. Tag dem af panden, når de er gyldne. Pil og hak hvidløg. Skræl ingefær, og riv det fint. Rens peberfrugterne, og skær dem i strimler. Hæld hvidløg, ingefær, chiliflager og peberfrugter på panden sammen med lidt olie, og steg det i 3-4 minutter. Tilsæt 1 spsk. majsstivelse, rør rundt, og hæld sojasauce og hønsebouillon over. Lad saucen tykne, og læg herefter kyllingeternene tilbage på panden. Smag til med sesamolie, sojasauce og riseddike. Servér med nykogte ris og et drys ristede sesamfrø.
 
TIP: Hvis du ikke kan skaffe sichuanpeber, kan du bruge almindelig sort peber i stedet.