kyllingelår
Hovedretter

Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat

Med en fyldig salat som tilbehør behøver du ikke brød eller pasta for at blive mæt. Her får du opskriften på sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat

Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat til 4 personer

 

Tid: 20 minutter. Marinering: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
4 hele kyllingelår (over- og underlår)
 
SESAMMARINADE
1 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. knust spidskommen
salt og friskkværnet peber
 
GRØNTSAGSSALAT
1 aubergine
olivenolie til stegning
1 squash
4 gulerødder
1 spidskål, rød eller grøn
2 modne avocadoer
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
YOGHURTDRESSING
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. tahin (sesampasta)
saft af 1 citron
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat
 

Opskrift - sådan laver du sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat

 
1. SESAMMARINADE: Rør presset hvidløg sammen med olie. Tilsæt  sesam frø, spidskommen, salt og peber. Smør kyllinge-lårene ind i marinaden, og lad dem marinere på køl i 30 minutter.
 
2. Læg de marinerede kyllingelår i et ovnfast fad, og steg dem sprøde i en 200° varm ovn i 35-40 minutter.
 
3. GRØNTSAGSSALAT: Skyl auberginen, og skær den i tynde skiver på langs. Steg skiverne i lidt olie på en (grill)pande i 2-3 minutter på hver side. Skyl squashen, og skær den i tynde spåner på langs med en tyndskræller. 
 
4. Skræl  gulerødderne, og skær dem i tynde spåner på langs med en tyndskræller. Snit spidskålen groft. Halvér avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde skiver. Bland alle grøntsagerne, dryp dem med olivenolie, og krydr med salt og peber.
 
5. YOGHURTDRESSING: Rør yoghurt sammen med tahin, citronsaft, olivenolie, salt og peber. Servér dressingen til kylling og grøntsager.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Torsdag: Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager - Få opskriften her