Sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg
Mad

Sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg

21. marts 2022
af Susanne Plamqvist
Foto: Henrik Freek Christensen
I denne uge får du 5 skønne retter fyldt med sprøde grøntsager og masser af krydderurter. Her får du opskriften på sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 italiensk flute
  • olivenolie til stegning
  • 8-12 sardiner i olie (der er 3-4 stk. i en dåse)

SALAT

  • 8-12 vagtelæg
  • 3-4 små hjertesalater
  • ½ bakke blandede små salatblade
  • 1 potte kørvel
  • 1-2 spsk. små kapers
  • 12 cherrytomater
  • saft af 2 limefrugter

TIL SERVERING

  • olie
  • salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du sardiner på sprødt brød med salat og vagtelæg

1. Salat: Kog vagtelæggene i 2 minutter. Køl dem helt af, og pil dem. Skyl hjertesalaterne, og snit dem groft. Skyl salatblade og kørvel, og bland med hjertesalaten. Fordel blandingen på et fad eller direkte på 4 tallerkener, og drys med kapers. Skær æggene i halve, og læg dem på salaten. Skyl tomaterne, skær dem i halve, og læg dem på salaten. Dryp anretningen med limesaft.

2. Skær brødet i skiver. Pensl med olie, og rist dem gyldne på pande. Køl dem af på en rist.

3. Servering: Læg en sardin på hver brødskive, og anret dem oven på salaten. Dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber.

TIP: Køb portugisiske sardiner, der ligger i en god olie. De smager bedst!

Læs også