Hovedretter

Saltimbocca og lun bønnesalat med svampe

Saltimbocca er en klassiker i det italienske køkken, hvor kalvekød tilberedes med parmaskinke og salvie. Få opskriften på saltimbocca og lun bønnesalat med svampe.

Forberedelsestid: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 kalveschnitzler
120 g parmaskinke
1 håndfuld salvie
1 dl hvedemel
Salt og peber
4 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
1 dl hvidvin

Lun bønnesalat:

100 g kejserhatte
150 g østershatte
2 spsk. smør
1 fed hvidløg
200 g grønne bønner
1 dåse butterbeans
½ citron
Salt og peber
30 g parmesan

Til servering:

1 flute
 

Opskrift - sådan laver du saltimbocca og lun bønnesalat med svampe

1. Bank schnitzlerne ud, så de er 1 cm tykke, f.eks. med en kagerulle eller kødhammer. Skær hver schnitzel i to stykker. Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke, og læg et salvieblad ovenpå. Fæstn det til kødet med en tandstikker. Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.
2. Lun bønnesalat: Rens svampene, og skær dem i skiver. Smelt smør på en pande, og steg svampene, til de er gyldne. Pil og pres hvidløg, og lad det stege med på panden. Skyl de grønne bønner, og nip enderne af. Hæld vandet fra butterbeans, og skyl dem i en sigte. Vend de to slags bønner i retten på panden, og lad det hele stege i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber. Anret salaten på et fad, og drys med parmesanflager. Smelt 2 spsk. smør og 1 spsk. olie på en pande. Steg kødet 1 minut på siden med parmaskinke. Vend det, og steg det et par minutter på den anden side. Hæld hvidvin på panden, og lad det simre i 5 minutter. Tag kødet af panden, og tilsæt resten af smørret. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.
3. Servér saltimbocca og sauce med lun bønnesalat og flute.