salat
Hovedretter

Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg

Tun fra dåse er fisk på den virkelig nemme måde – lige til at overkomme på en travl mandag. Her får du opskriften på salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg

Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg til 4 personer

Tid: 30 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE TIL SALAT MED TUN, EDAMAMEBØNNER, FENNIKEL OG ÆG
2 hjertesalater
1 bakke blandede salatblade
200 g edamamebønner 
(uden bælg, fra frost)
1 lille fennikel
4 æg
2 dåser tun
 
DRESSING
½ dl olivenolie
1 spsk. dijonsennep
saft af ½ citron
 
TILBEHØR
2 grove, store pitabrød
 
PRØV OGSÅ: Salat med tigerrejer, grillede ferskner, ærter og vaniljeolie
 

Opskrift - sådan laver du salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg 

 
1. Salat: Skyl og pluk hjertesalater. Skyl salatbladene. Læg de frosne edamamebønner i en skål; hæld kogende vand over, og hæld vandet fra efter 5 minutter. Rens fennikel, og skær den i papirtynde skiver, evt. på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med isvand i 10 minutter, til de krøller og bliver sprøde. Kog æggene, til de er hårdkogte. Bland salat, edamamebønner og fennikel. Hæld væden fra tunen, og smuldr den over salaten. Pil og halvér æggene. Læg dem på salaten.
 
2. Dressing: Rør olie, sennep og citronsaft sammen, og hæld dressingen over salaten.
 
3. Tilbehør: Rist pitabrødene på en varm (grill)pande i ca. 3 minutter på hver side, eller rist dem på en brødrister. Skær dem i kvarter, og servér dem til salaten.
 
TIP: Gå efter den MSC-mærkede dåsetun, der er opdrættet bæredygtigt.

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave - Få opskriften her

Torsdag: Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme - Få opskriften her

Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her

Læs mere om: