Røget sild med røræg og radiser
Mad

Røget sild med røræg og radiser

9. juli 2021
af Susanne Palmqvist
Foto: Henrik Freek
Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på røget sild med røræg og radiser
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 4 røgede sild
  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • sprøde salatblade
  • lidt olie
  • lidt citronsaft

Røræg

  • 6-8 æg
  • 2 spsk. mælk
  • 1 tsk. karry
  • 2 tsk. dijonsennep
  • ½ bundt purløg
  • 20 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Tilbehør

  • 1 bakke karse
  • rugbrød

Opskrift - sådan laver du røget sild med røræg og radiser

  1. Pak evt. de røgede sild ind i alufolie, og lun dem kort tid på panden, i ovnen eller på grillen.
  2. Åbn dem i bugen, og pil forsigtigt rygbenet og alle de små ben ud. Brug en lille kniv. Vend silden, så skindsiden nu er opad, og træk forsigtigt skindet af.
  3. Skræl agurken; flæk den, og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver.
  4. Rens radiserne, og skyl salaten. Fordel alt det grønne på 4 tallerkner, og dryp med olie og citronsaft.
  5. Røræg: Pisk æggene sammen med mælk, karry og sennep, og vend klippet purløg i (gem lidt til pynt).
  6. Smelt smørret i en gryde, og kom æggemassen i, inden det bliver brunt. Rør lige så stille i æggemassen, til den er næsten stivnet. Krydr med salt og peber.
  7. Fordel røræg på tallerkenerne, og læg de røgede sild på. Drys med karse og klippet purløg, og servér med rugbrød til.

Læs også