Mad
8. november 2021

Opskrift på mørbrad med bagte rabarber og chili

Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på mørbrad med bagte rabarber og chili.
Af: Susanne Palmqvist
Opskrift på mørbrad med bagte rabarber og chili

Foto: Henrik Freek

Denne uges hverdagsopskrifter byder på skønne danske sommerretter. Her får du opskriften på mørbrad med bagte rabarber og chili.
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 2 afpudsede svinemørbrader
  • 1 potte citrontimian
  • ca. 20 g smør til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • kødsnor

BAGTE RABARBER

  • 1 bundt rabarber
  • 1 rødløg
  • ½-1 frisk rød chili
  • ¾ dl lyst rørsukker
  • 1½ spsk. lys vineddike eller æbleeddike

TILBEHØR

  • små nye kartofler
  • frisk dild
Annonce

Opskrift - Sådan laver du mørbrad med bagte rabarber og chili

  1. Bagte rabarber: Rens rabarberne, og skær dem i 5 cm lange stykker. Pil rødløget, og skær det i tynde både. Hak chilien meget fint. Læg et stykke bagepapir i en lille bradepande, og fordel rabarber, løg og chili heri. Drys sukker over, og dryp med eddike. Sæt bradepanden i en 180° varm ovn i ca. 10 minutter, til rabarberne er møre, men stadig hele. Afkøl.
  2. Dup kødet tørt. Læg en masse skyllede timianstilke på hver mørbrad, og snør dem fast med kødsnor. Brun dem godt på alle sider i smør på en stor pande. Læg mørbraderne i et lille ovnfast fad, og krydr med salt og peber. Steg dem færdige i en 200° varm ovn 15-20 minutter. Lad dem hvile under alufolie 10-15 minutter. Pil snoren af kødet, og skær det i tykke skiver.
  3. Servér med nye kartofler vendt med hakket dild og bagte rabarber som tilbehør.

ANDRE OPSKRIFTER

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.