Hovedretter

Rødbedesuppe med rugbrødschips

I denne uge bliver aftensmaden fyldt med ekstra mange grøntsager, fuldkornsprodukter, fisk og magert kød. Her får du opskriften på rødbedesuppe med rugbrødschips

Rødbedesuppe med rugbrødschips til 4 personer

Rødbedens sødme og peberrodens skarpe smag er en rigtig god kombination.
 
INGREDIENSER TIL RØDBEDESUPPE
500 g rødbeder
700 g gulerødder
400 g persillerødder
½ knoldselleri
2 løg
2 spsk. olivenolie
1 lille dåse koncentreret tomatpuré
2 fed hvidløg
1 tsk. knust spidskommen
½ potte timian
salt
1-2 spsk. æbleeddike
1 bundt persille
 
RUGBRØDSCHIPS TIL RØDBEDESUPPE
300 g rugbrød
 
PEBERRODSDIP TIL RØDBEDESUPPE
ca. 2 cm frisk peberrod
400 g skyr
salt og friskkværnet peber
 

Opskrift - sådan laver du rødbedesuppe med rugbrødschips

 
1. Rødbedesuppe: Skræl alle rodfrugter, og riv dem groft. Pil løg, og hak dem fint. Steg dem i olivenolie i en stor gryde, til de er klare. Tilsæt rodfrugterne, og lad dem stege lidt med i gryden sammen med løgene, til rodfrugterne begynder at dufte og falde lidt sammen. Tilsæt tomatpuré, presset hvidløg, spidskommen og timiankviste. Dæk grøntsagerne med vand, og lad suppen koge under låg i 30 minutter. Smag til med salt og æbleeddike.
 
2. Rugbrødschips: Tænd ovnen på 150°. Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt, og skær herefter skiverne i trekanter. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde i ovnen, 15-20 minutter. Afkøl.
 
3. Peberrodsdip: Riv peberroden fint; rør den sammen med skyr, og smag til med salt og peber. Lad dippen trække, mens suppen koger. Smag evt. til med mere peberrod lige inden servering.
 
4. Drys hakket persille over suppen, og servér med rugbrøds-chips og peberrodsdip til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Laksepariserbøf på rugbrød med kålsalat – Få opskriften her

Varm nudelsalat med kylling, rodfrugter og kål – Få opskriften her

Labskovs med vildtkød og rødbeder – Få opskriften her

Lynchili med linser og svinemørbrad – Få opskriften her