Hovedretter

Risotto-fad med kylling og fennikel

Hvis du gerne vil slippe for at stå bøjet over gryden, kan du prøve en bagt risotto, hvor alt tilberedes i samme fad. Her får du opskriften på risotto-fad med kylling og fennikel

Risotto-fad med kylling og fennikel 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 hel kylling, parteret
 
 
RISOTTO I FAD
2 løg
4 fed hvidløg
2 fennikler
2 spsk. olivenolie + lidt til kyllingen
2 tsk. tørret timian
salt og friskkværnet peber
4 dl risottoris
7½ dl hønsebouillon 
2 dl hvidvin
50 g friskrevet parmesan
evt. frisk timian
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
PRØV OGSÅ: Risotto med blomkål og persillepesto
 

Opskrift - sådan laver du risotto-fad med kylling og fennikel 

 
RISOTTO I FAD: Tænd ovnen på 200°. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens fenniklerne, og skær dem i skiver. Læg løg, hvidløg og fennikel i et stort ovnfast fad, og vend det i olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil grøntsagerne begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt ris, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem over risottoen. Sæt fadet i ovnen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt, og risene møre. Drys med friskrevet parmesan og evt. frisk timian.
 
TIP: Brug evt. helt almindelige grødris i stedet for risottoris.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Rugkernesalat med vaniljemarineret pære og blåskimmelost – Få opskriften her

Tirsdag: Souvlaki-wraps – Få opskriften her

Onsdag: Kartoffel-porre-suppe med baconknas – Få opskriften her

Fredag: Krydret lakseside med avocado-tomat-salsa – Få opskriften her

 
Læs mere om: