Rigatoni med svampe og valnødder
Mad

Rigatoni med svampe og valnødder

25. januar 2019
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Rigatoni tager næsten ingen tid at lave og smager af god tid og italiensk sensommer. Her får du opskriften på rigatoni med svampe og valnødder.
4 personer
Tid i alt 20 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 300 g rigatoni (store pastarør)
  • 150 g østershatte
  • 150 g champignoner
  • 3 spsk. olivenolie til stegning
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g valnøddekerner
  • 25 g smør
  • 75 g friskrevet parmesan
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • friskrevet parmesan
  • finthakket frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du rigatoni med svampe og valnødder

  1. Kog pastaen, til den er al dente, og hæld vandet fra – gem kogevandet. Rens svampene, og steg dem gyldne i olie på en pande. Tilsæt rosmarinkviste, finthakket hvidløg og valnødder, og lad det stege med i 2 minutter.
  2. Hæld 1½ dl kogevand i panden, og tilsæt pastaen. Bring det i kog, og skru ned på lav varme.
  3. Vend smør og friskrevet parmesan i pastaen, og smag til med salt og peber.
  4. Servér med det samme, gerne med endnu mere parmesan og et diskret drys rosmarin.

TIP: Brug de friske svampe, du bedst kan lide, eller lav retten med tørrede svampe, som først lige skal udblødes.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også