Rigatoni med svampe og valnødder
Hovedretter

Rigatoni med svampe og valnødder

Den tager næsten ingen tid at lave og smager af god tid og italiensk sensommer. Og hvem elsker ikke det? Her får du opskriften på rigatoni med svampe og valnødder

Tid i alt: 20 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

300 g rigatoni (store pastarør)
150 g østershatte
150 g champignoner
3 spsk. olivenolie til stegning
2 stilke frisk rosmarin
2 fed hvidløg
75 g valnøddekerner
25 g smør
75 g friskrevet parmesan
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

friskrevet parmesan
finthakket frisk rosmarin

Opskrift - sådan laver du rigatoni med svampe og valnødder

 

Kog pastaen, til den er al dente, og hæld vandet fra – gem kogevandet. Rens svampene, og steg dem gyldne i olie på en pande. Tilsæt rosmarinkviste, finthakket hvidløg og valnødder, og lad det stege med i 2 minutter. Hæld 1½ dl kogevand i panden, og tilsæt pastaen. Bring det i kog, og skru ned på lav varme. Vend smør og friskrevet parmesan i pastaen, og smag til med salt og peber. Servér med det samme, gerne med endnu mere parmesan og et diskret drys rosmarin.
 
TIP: Brug de friske svampe, du bedst kan lide, eller lav retten med tørrede svampe, som først lige skal udblødes.