Ribeye med sesamkartofler og aïoli
Hovedretter

Ribeye med sesamkartofler og aïoli

En god fredagsbøf smager vidunderligt med sprøde kartofler vendt i sesamfrø, og en god hjemmelavet aïoli. Her får du opskriften på ribeye med sesamkartofler og aïoli

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ribeye-bøffer
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør til stegning

SESAMKARTOFLER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
1-2 dl sesamfrø
salt

AÏOLI

3 fed hvidløg
1 æggeblomme
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
½ tsk. salt
evt. en smule æggehvide
½ dl olivenolie
1-1½ dl smagsneutral olie, f.eks. majs- eller vindruekerneolie

TIL SERVERING

50 g rucola

Opskrift - sådan laver du ribeye med sesamkartofler og aïoli 

 

1. SESAMKARTOFLER: Tænd ovnen på 180°. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olie, sesamfrø og salt, og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter, til de er flot gyldne.
 
2. AÏOLI: Pil og pres hvidløg. Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen. Hvis du ønsker aïolien mere let og luftig, kan du evt. tilføje lidt æggehvide. Tilsæt herefter langsomt olivenolien i en tynd stråle, imens du pisker med en elpisker. Tilsæt gradvist den smagsneutrale olie, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag til.
 
3. Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side.
 
4. SERVERING: Skyl rucola, og servér bøfferne med sesamkartofler, rucola og aïoli.
 
TIP: Intet slår en hjemmerørt aïoli, men hvis du vil spare tid, kan du købe en på glas.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesampaneret rødspætte med mormorslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner – Få opskriften her

Onsdag: Kyllingefad med polenta og tomater – Få opskriften her

Torsdag: Svampetærte med bacon og timian – Få opskriften her