Ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce
Hovedretter

Ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce

Når du har klaret hele arbejdsugen, må du godt fejre dig selv med rigtig fredagsmad. Her får du opskriften på ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 40 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 ribeye-bøffer
salt og peber
smør til stegning

HASSELBACKKARTOFLER

1 kg kartofler
2 spsk. olivenolie
salt
1 håndfuld frisk timian

SALAT

125 g blandet grøn salat
125 g brombær
1 spsk. olivenolie
1 spsk. balsamicoglace
salt og peber

SVAMPESAUCE

1 lille løg
2 fed hvidløg
250 g brune champignoner
100 g kejserhatte
150 g shiitakesvampe
smør til stegning
2½ dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
salt og peber

Opskrift - sådan laver du ribeye-bøffer med hasselbackkartofler og svampesauce

 
1. Hasselbackkartofler: Tænd ovnen på 220°. Skræl kartofler, og skær et lille stykke af hver, så de ligger stabilt. Skær tynde riller halvvejs igennem kartoflerne, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og krydr med salt og finthakket timian. Bag dem i ovnen 40 minutter, til de er møre og gyldne.
 
2. Salat: Skyl og tør salat, og læg den på et fad. Top med brombær. Dryp med olivenolie og balsamicoglace, og krydr med salt og peber.
 
3. Svampesauce: Pil løget, og hak det fint. Pres hvidløg. Rens svampene, og skær dem i skiver. Steg løg, hvidløg og svampe i smør i en gryde, til svampene bliver gyldne. Tilsæt fløde og bouillon, og lad saucen småkoge, mens du steger bøfferne. Smag til med salt og peber.
 
4. Ribeye-bøffer: Krydr bøfferne godt med salt og peber, og steg dem i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side. Servér med hasselbackkartofler, salat og svampesauce.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Pizza med rodfrugter, pancetta og æble - Få opskriften her

Tirsdag: Butternut-røsti med røget laks - Få opskriften her

Onsdag: Italiensk kyllingesuppe - Få opskriften her

Torsdag: Avocadomad med feta og pocherede æg - Få opskriften her