Hovedretter

Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise

Fredag aften skal der en god steg på bordet! Her får du opskriften på ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise

Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise til 4 personer

Tid: 30 minutter,  Ovntid: 1 time og 15 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g ribbenssteg
1 spsk. groft salt
 
SPRØDE KARTOFLER
800 g kartofler
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
1 spsk. tørrede chiliflager
 
SYLTEDE RØDLØG
3 rødløg
2 dl balsamicoeddike
3 spsk. brun farin
salt og friskkværnet peber
 
ESTRAGONMAYONNAISE
1 bundt estragon
2½ dl god mayonnaise
 
TIL SERVERING
¼ bundt timian
evt. skovsyre
 
PRØV OGSÅ: I stedet for ribbenssteg kan du prøve en sprød svinekam med ærtesalat. Få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver  du ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise 

 
1. Ribbenssteg: Tænd ovnen på 210°. Gnid sværen med salt, læg stegen på en rist med bradepande under, og steg den i ovnen i 10 minutter. Skru ovnen ned til 180°, og steg ribbensstegen i yderligere 65 minutter.
 
2. Sprøde kartofler: Skræl kartoflerne, og skær dem i to. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og krydr med salt og chiliflager. Bag dem i ovnen i 25 minutter sammen med stegen, til de er sprøde og møre.
 
3. Syltede rødløg: Pil og skær løg i tynde både. Kog eddike og farin sammen i en lille gryde, tilsæt løgene, og lad dem koge med i 3 minutter. Krydr med salt og peber.
 
4. Estragonmayonnaise: Hak estragon fint, og rør det i mayonnaisen.
 
5. Servering: Pynt stegen med timian og evt. skovsyre, og servér ribbenssteg med kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise.
 
TIP: Opskriften kan laves med kamsteg i stedet for ribbenssteg.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Torsdag: Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe - Få opskriften her