Hovedretter

Regnbuepizza

Anret fyldet i farveorden, så pizzaen bliver flot at se på. Du vælger selv, om du vil rulle den ud til en stor familiepizza, to almindelige pizzaer eller fire små. Her får du opskriften på regnbuepizza med brocolli, peberfrugt og tomat.

Tid i alt: 2 t og 25 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE:

GROV PIZZADEJ:

15 g gær
3 dl lunkent vand
2 spsk. kærnemælk
1 tsk. flydende honning
100 g grahamsmel
Ca. 375 g hvedemel
2 tsk. salt

REGNBUEPIZZAFYLD:

2 dl mosede tomater eller tomatpassata
200 g revet mozzarella
2 tsk. tørret oregano
Salt og peber
1 lille broccoli
1 grøn peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 orange peberfrugt
250 g små blommetomater
1 rødløg
2 spsk. olivenolie
1 potte frisk oregano

Opskrift - sådan laver du regnbuepizza med broccoli, peberfrugt og tomat:

 
GROV PIZZADEJ: Rør gæren ud i vandet. Rør kærnemælk, honning og grahamsmel i. Tilsæt salt og herefter hvedemel lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt sammen. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i ca. 1½ time.
Rul dejen ud i den ønskede størrelse, og læg den på et ark bagepapir. Sæt en bageplade i ovnen, og tænd ovnen på 225°.
 
REGNBUEPIZZAFYLD: Smør mosede tomater jævnt ud på dejen, og drys med revet mozzarella. Krydr med oregano, salt og peber. Rens alle grøntsagerne, og skær dem alle ud i mundrette stykker. Læg grøntsagerne på pizzaen i brede striber i farveorden. Dryp med olivenolie, og krydr med salt.
 
Træk bagepapiret med pizzaen over på den varme bageplade, og bag pizzaen i ovnen i 15-20 minutter. Skær pizzaen i mindre stykker, drys med frisk oregano, og servér straks.
 
 
UGENS ANDRE OPSKRIFTER: