Hovedretter

Ramensuppe med bøf og æg

Ramen er en japansk suppe, hvor nudler, kød og grønt serveres i en kraftig og lidt stærk bouillon. Her får du opskriften på ramensuppe med bøf og æg

Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

2 tykstegsbøffer
1 spsk. smør til stegning
1 broccoli
250 g champignoner
1½ l oksebouillon
200 g ramennudler
2 cm frisk ingefær
½ frisk rød chili
4 spsk. sojasauce
2 spsk. fiskesauce

TIL SERVERING

4 æg
3 forårsløg
1 håndfuld frisk koriander
150 g bønnespirer
1 limefrugt

Opskrift - sådan laver du ramensuppe med bøf og æg 

 
1. Skyl broccoli, og del den i små buketter. Rens champignoner, og skær dem i grove skiver. Steg bøfferne i smør på en pande i 2-3 minutter på hver side, så de stadig er rosa indeni. Tag bøfferne af (lad dem hvile på en tallerken), og steg broccoli og champignoner på panden, til de begynder at tage farve. Tag dem herefter af. Bring bouillon og nudler i kog i en gryde. Skræl og riv ingefær. Rens chili, hak den helt fint, og vend den i gryden sammen med ingefær. Tilsæt sojasauce og fiskesauce, og smag suppen til. Læg broccoli og champignoner i gryden, og hold suppens temperatur lige under kogepunktet.
 
2. SERVERING: Kog æggene i en anden gryde i ca. 7 minutter. Hæld koldt vand over, pil æggene, og halvér dem. Skær bøfferne i tynde skiver. Fordel suppen i skåle, og anret æg og bøf over. Rens og snit forårsløg. Pluk koriander. Skyl bønnespirer. Skær limefrugt i både. Servér suppen med forårsløg, koriander og bønnespirer, og servér med limebåde.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kartoffelsuppe med ærter og persillepesto - Få opskriften her

Tirsdag: Paella med skalrejer og safran - Få opskriften her

Onsdag: Pita-pizza med fetacreme og gyros-kylling - Få opskriften her

Fredag: Indisk lammecurry med cashewnødder - Få opskriften her

 
Læs mere om: